Vienkomponentis lakas PRO.PARKET 1K

Trumpas aprašymas: Vieno komponento akrilinis – poliuretaninis lakas parketinėms ir medinėms grindims.

Naudojimo sritis: kirtas parketui ir medinėms grindims lakuoti pastatų viduje neintensyviai eksploatuojamose patalpose, tai gali būti miegamieji ir pan.

Savybės: nestipraus specifinio kvapo, skiedžiamas vandeniu, atsparus statiniam vandens poveikiui.

Paviršiaus paruošimas: lakuojamas paviršius turi būti sausas, švarus, be riebalinių dėmių. Medienos santykinis drėgnumas turi būti ne didesnis nei 10%. Anksčiau lakuotą paviršių pašlifuoti ir nuvalyti dulkes. Prieš lakavimą medieną rekomenduojama gruntuoti gruntu PRO.PARKET vienu sluoksniu.

Lakavimo sąlygos: pagrindo ir aplinkos temperatūra darbo ir džiūvimo metu turi būti ne žemesnė kaip +8°C, optimalios darbo sąlygos yra esant +20°C temperatūrai ir 65% santykiniam oro drėgnumui. Neturėtų būti dirbama tiesioginiuose saulės spinduliuose, esant stipriam skersvėjui.

Lakavimas: prieš naudojimą laką gerai išmaišyti. Nenaudojant grunto lakuoti reikėtų 3-4 sluoksniais, naudojant gruntą lakuoti reikėtų 2-3 sluoksniais. Lakuoti lakavimui skirtu teptuku, voleliu arba purkšti purkštuvu. Kiekvienam lako sluoksniui išdžiūvus (išskyrus paskutinį sluoksnį), rekomenduojama nulakuotą paviršių lengvai pašlifuoti, naudojant šveitimo tinklelį Nr.150-200.

Sąnaudos: 5 – 7 m²/l (lakuojant 2 sluoksniais).

Džiūvimo trukmė: kai oro temperatūra +20°C ir santykinis oro drėgnumas 65%: ~ 3 – 4val. – pirmo sluoksnio, 4 – 5val. – antro sluoksnio, 5 – 6val. – trečio sluoksnio ir 6 – 8val. – ketvirto sluoksnio. Vaikščioti ant nulakuoto paviršiaus galima praėjus 10val. nuo paskutinio sluoksnio lakavimo.

Dekoravimo lakas DEKOR.EFFECT

Trumpas aprašymas: Dekoravimo lakas su blizgučiais.

Naudojimo sritis: skirtas suteikti mediniams, mineraliniams ir dekoruotiems paviršiams įvairiomis spalvomis blizgantį efektą. Vidaus darbams.

Savybės: nestipraus specifinio kvapo.

Paviršiaus paruošimas: lakuojamas paviršius turi būti sausas, švarus, be riebalinių dėmių.

Darbo sąlygos: pagrindo ir aplinkos temperatūra darbo ir džiūvimo metu turi būti ne žemesnė kaip +8°C, optimalios darbo sąlygos yra esant +20°C temperatūrai ir 65% santykiniam oro drėgnumui. Neturėtų būti dirbama tiesioginiuose saulės spinduliuose, esant stipriam skersvėjui.

Darbas: prieš naudojimą gerai išmaišyti, laką tepkite teptuku, mentele ar kempine. Priklausomai nuo užtepto sluoksnio storio, paviršius bus daugiau ar mažiau padengiamas blizgančiomis dalelėmis. Norint išgauti skirtingą blizgančių dalelių intensyvumą, lakuoti galima neribotą sluoksnių skaičių.

Sąnaudos: 30–250g/m² priklausomai nuo norimo išgauti dekoruojamo paviršiaus efekto.

Džiūvimo trukmė: kai oro temperatūra +20°C ir santykinis oro drėgnumas 65%: ~ 1-2 val.

Dekoravimo lakas DEKOR.PERLA

Trumpas aprašymas: Perlamutrinis dekoravimo lakas.

Naudojimo sritis: skirtas suteikti dekoruotiems ir dažytiems paviršiams perlamutrinį, sendinto metalo ir kitus efektus. Vidaus darbams.

Savybės: nestipraus specifinio kvapo, gali būti tonuojamas pigmentinėmis pastomis.

Paviršiaus paruošimas: paviršius turi būti gruntuotas dekoravimo gruntu – laku PRO.DEKOR arba dažytas 1 klasės dažais, pvz.: PRO CELOSILK, STIKLOCERAMIC, CELOMAT, SUPERMAT ar PREMIUM 7.

Darbo sąlygos: pagrindo ir aplinkos temperatūra darbo ir džiūvimo metu turi būti ne žemesnė kaip +8°C, optimalios darbo sąlygos yra esant +20°C temperatūrai ir 65% santykiniam oro drėgnumui. Neturėtų būti dirbama tiesioginiuose saulės spinduliuose, esant stipriam skersvėjui.

Darbas: gerai išmaišyti. Ant dekoravimo glaistais dekoruotų paviršių laką tepkite teptuku, mentele, voleliu ar kempine. Dekoruojant dažytą paviršių, pirmam sluoksniui dekoravimo laką rekomenduojama skiesti iki 25% vandeniu ir tepti voleliu, o antram sluoksniui neskiesti, laką tepti ir formuoti mentele. Perlamutrinio efekto intensyvumas priklauso nuo užtepto lako sluoksnio storio.

Sąnaudos: ~ 4 – 33 m²/l priklausomai nuo norimo išgauti dekoruojamo paviršiaus efekto.

Džiūvimo trukmė: kai oro temperatūra +20°C ir santykinis oro drėgnumas 65%: priklausomai nuo užtepto sluoksnio storio ~ 4 – 48val.

Dekoravimo gruntas-lakas PRO.DEKOR

Trumpas aprašymas: Dekoravimo gruntas – lakas vidaus darbams.

Naudojimo sritis: PRO dekoravimo glaistų ir tinkų gruntavimui – lakavimui pastatų viduje.

Savybės: lengvai tepamas, gali būti tonuojamas, pasižymi ilgu darbo laiku, turi specifinį kvapą.

Paviršiaus paruošimas: gruntuojamas ar lakuojamas paviršius, ant kurio jau užteptas ir suformuotas dekoravimo glaistas, turi būti sausas, švarus, be dulkių.

Darbo sąlygos: pagrindo ir aplinkos temperatūra darbo ir džiūvimo metu turi būti ne žemesnė kaip +8°C, optimalios darbo sąlygos yra esant +20°C temperatūrai ir 65% santykiniam oro drėgnumui.

Darbas: gerai išmaišyti. Jei dekoruotam paviršiui nebus suteikiamas joks spalvinis efektas, gruntuoti 2 kartus teptuku arba voleliu, tolygiai padengiant visą paviršių taip, kad lakas pilnai patektų ir į įskilimus. Antrą kartą gruntuoti tik visiškai išdžiūvus pirmajam grunto sluoksniui. Jei dekoruotam paviršiui bus suteiktas spalvinis efektas, dekoruotą paviršių gruntuoti dekoravimo gruntu – laku PRO.DEKOR vieną kartą teptuku arba voleliu taip, kad gruntas nepatektų į įskilimus (gruntui patekus į įskilimus, neišryškės skilinėjimo efektas). Norint suteikti spalvinį efektą, į dekoravimo gruntą – laką galima įpilti norimos spalvos PRO skysto statybinio pigmento COLORANT arba dažų spalvinimui skirtų spalvinimo pastų. Dekoruotą paviršių lakuoti tonuotu gruntu – laku galima praėjus 8 val. po pirmojo gruntavimo.

Sąnaudos: 8 – 10 m²/l (tepant 2 sluoksniais).

Džiūvimo trukmė: kai oro temperatūra +20°C ir santykinis oro drėgnumas 65%: gruntas – lakas nelimpa po 30 min., pilnai išdžiūsta per 4 – 6 val., priklausomai nuo paviršiaus įgeriamumo.